735 miljoen ton minder CO2 door LED

30 september 2015

Non-profit organisatie The Climate Group
heeft onderzoek gedaan naar de voordelen van LED-verlichting in steden. Uit dit onderzoek is gebleken dat een wereldwijde overstap naar LED-verlichting kan leiden tot CO2 reductie van 735 miljoen ton.

Met het onderzoeksrapport ‘Support the big switch’ wil de non-profit organisatie overheden en steden motiveren om over te stappen op LED. Als de hele wereld meedoet en switched naar LED-verlichting moet volgens de organisatie een totale CO2-reductie van 735 miljoen ton per jaar en een jaarlijkse energiebesparing van 52 procent mogelijk zijn.

Tot 80% energiezuiniger
Uit het onderzoek blijkt dat steden met LED-straatverlichting een energiebesparing van 50 tot 70 procent behalen in tegenstelling tot steden die geen gebruikmaken van LED’s. Door sensoren en slimme lichtmanagementsystemen in te zetten, kan de LED-verlichting zelfs tot 80 procent energiezuiniger zijn.

New York en India
New York zal een kostenbesparing van 14 miljoen dollar op energie en onderhoud behalen in 2017. De grootste stad in de Verenigde Staten vervangt 250.000 straatlampen door LED-verlichting. Ook in India zijn er stappen ondernomen om 35 miljoen straatlampen te vervangen door LED’s. Dit moet leiden tot een kostenbesparing van 850 miljoen dollar in energie en onderhoud.

Het onderzoeksrapport, dat afgelopen week werd gepresenteerd tijdens de ‘Climate Week NYC’, maakt deel uit van de grootschalige campagne ‘LED = Lower Emissions Delivered’. Met dit rapport wil The Climate Group de wereldwijde inzet van LED-straatverlichting in 2025 realiseren. De organisatie wordt in deze campagne ondersteund door onder meer Philips Lighting.

BRON: Duurzaambedrijfsleven.nl

Lichtvervuiling New York City