Al meer dan 500 activiteiten tijdens De Nacht Van De Nacht 2019!

23 oktober 2019

Op zaterdag 26 oktober wordt voor de 15de keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Door het hele land worden er spannende evenementen georganiseerd in het donker. Om 20:00 zullen beiaardiers vanuit kerktorens en kerken de Nacht van de Nacht inluiden door ‘Mag het licht uit’te spelen van de Dijk. Beiaardiers van onder andere Enschede, Axel, Veere, Nieuwegein en Utrecht doen mee. Vervolgens wordt op honderden plekken door heel Nederland het licht gedoofd en kunnen we op veel plekken weer een echt donkere nacht ervaren met meer sterren!

Zo kun je op Texel vanaf 18:15 komen kijken bij de schaapskudde van schaapherder Daphne in de Slufter Noord. Je mag lekker in het donker knuffelen met de schapen en je leert het één en ander over de kuddedieren! In het Dominicanenklooster en kerk in Zwolle gaan alle lichten uit en kun je een expeditie doen door het donkere gebouw. Ook het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden doet mee aan de Nacht. Daar hoor je in het donker andere geluiden dan overdag. Zangeres en harpiste Iris Kroes geeft een eenmalig optreden midden in de natuur!  In het donkere bos in Weerselo kun je meedoen aan de Escape Game “De vloek van de Rentmeester”. Een nieuw, uniek en uitdagende activiteit! Deze Escape Game is een combinatie van de bekende Escaperooms, Expeditie Robinson en The Big Escape! De Heerlijkheid Stoutenburg organiseert een spannende avond tijdens de landelijke Nacht van de Nacht. Om 19.00 uur geeft Zomer Bruijn een boeiende presentatie aan de hand van zelfgemaakte foto’s en filmpjes over dit bijzondere zoogdier, de vleermuis. En een unieke kans is er in natuurreservaat het Wormer- en Jisperveld. daar wordt een vaartocht in het donker georganiseerd.  Na afloop kun je rond de vuurkorf een soepje eten en met een gids naar de sterren kijken. Helaas is deze activiteit niet geschikt voor kinderen!

Of duik mee in de verdwazende wereld van Alice in Wonderland, ontmoet verschillende figuren en zoek je weg weer terug naar de bewoonde wereld. De tocht vindt plaats in Park Vijversburg (Tytsjerk), tussen de bomen, door de grot en over slingerpaadjes. Vreemde geluiden en vreemde wezens zijn aanwezig, maar gelukkig ook sfeervolle lichtjes. De tocht is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In Renesse kun je met een natuurgids lopen langs de mooiste en donkerste plekjes en kun je speuren naar nachtdieren en sterrenbeelden en worden de zintuigen getest met licht- en duisternisproefjes. Voor iedereen die goed ter been is vanaf ongeveer. 9 jaar. Renesse zoals je dat nog niet kende! Ervaar uitersten van licht en donker op deze wandeling. Bij helder weer zal Sidewalk Astronomy Montferland weer haar telescopen opzetten om een ieder te laten genieten van het heelal. Bezoekers die hun gegevens achterlaten, nemen deel aan de verloting van een sterrenkundig jaarboek 2019. Let op: Het evenement kan enkel doorgang vinden bij helder weer! In Middelburg worden er maar liefst meer dan 100 activiteiten georganiseerd! Vanaf 20:00 zal er door de hele stad het licht gedoofd worden. Bij bijna alle restaurantjes gaan de lichten uit en kun je romantisch dineren bij kaarslicht!

Kijk snel op de Nacht van de Nacht website  om te kijken wat er bij jou in de buurt allemaal wordt georganiseerd! Tot zaterdag 26 oktober!