Het vergeten Friesland

Wees de verandering die je wilt zien! Als natuur beminnend bewonersinitiatief willen wij aan bedrijven een signaal afgeven dat kunstmatige lichtvervuiling een groot probleem vormt voor het benodigde herstel van de biodiversiteit en de omgevingskwaliteit. Het gaat hierbij om een zone van 3 km tot het nationale park het Drents-Friese-Wold, een Natura 2000 natuurgebied.

Ondanks een omgevingswet heerst er namelijk nog altijd veel lichtvervuiling rondom het beschermde natuurgebied. Ter ondersteuning van toekomstige handhaving op lichtvervuiling is de nacht van de nacht het ideale moment om deze weggestopte problemen zichtbaar te maken.

Als activiteit is onze doelstelling dat bedrijven nabij het Drents-Friese-Wold voortaan de regels binnen het gemeentelijke omgevingsplan zullen naleven. Dit zijn regels ten aanzien van kunstmatige lichtpollutie met respect voor de natuur.

Het vergeten Friesland is een netwerk van mensen en initiatieven die samenwerken om Weststellingwerf te doen bloeien tot een gezonde en serene leefomgeving. Lees meer op www.twitter.com/AvondGroen.