(Wordt aan gewerkt) Rotonde en straat in Veere

Type verlichting Openbare verlichting Adres Veerseweg, Veere, Nederland Foto Beschrijving

5 lantaarnpalen op rotonde die ‘ avonds en s’nachts erg rustig is en verder de Veerseweg .enorme led-lampen met spierwit fel licht. Daglicht lijkt het. Ik kan er moeilijk van slapen en daarnaast zijn hier in de buurt vleermuizen. Dit geeft verstoring. De lampen zijn vrijdag (23 oktober) veranderd. Daarvoor was t ook veel licht maar milder van kleur . Dit is ellende.

Erg akelig licht.

reactie van gemeente Veere:

De betreffende rotonde en verlichting daarbij is van de provincie Zeeland. Wij hebben de melding daarom aan hen doorgestuurd en contact gehad.

De armaturen zijn recent vervangen naar energiezuinige LED. De Provincie gaat kijken of het mogelijk is de lichtsterkte en lichtkeur aan te passen. Ze laten een berekening maken, om na te gaan wat hier minimaal nodig is. De verwachting is dat de lichtsterkte minder kan en de kleur van het licht iets warmer. Omdat er uitzoekwerk aan vast zit, kan het even duren voordat het aangepast is. De provincie dimt deze verlichting wel al na 20.00 uur naar 50%.

We hebben als gemeente Veere een Beleid voor Donker in de kustzone en natura 2000 gebieden en voeren dit beleid actief uit. We infomeren inwoners en bedrijven over het belang van donkerte, over bewust verlichten en benaderen lichtbroneigenaren met hinderlijke/overdadige verlichting als dat nodig is.

https://veere.licht-donker.nl/

https://veere.licht-donker.nl/nieuws/brochures-campings-en-paviljoens-gereed/