(OPGELOST) Eekmaatlaan – Straatverlichting

Type verlichting Openbare verlichting Adres Eekmaatlaan, Enschede, Nederland Foto Beschrijving

lantaarn schijnt pal in mn slaapkamer en veel te veel lantaarns in de straat, kan de helft minder dan is het ook nog licht genoeg.

reactie van de gemeente:

De gemeente Enschede neemt, onder anderen met de openbare verlichting, al jaren actief deel aan de Nacht van de nacht. We hebben nu onderstaande mail van u ontvangen met een melding over lichthinder in de Eekmaatlaan te Enschede. Ik wil u daar graag over informeren om nuance aan te brengen.

De Eekmaatlaan valt in het stedelijk gebied van de gemeente Enschede. De gemeente Enschede voert al jaren het beleid om de openbare verlichting maximaal te reduceren in de hoeveelheid licht en het benodigde materiaal. Alle OV in de gemeente Enschede is de laatste 19 jaren maatwerk qua plaatsing en voorkoming van overtallig kunstlicht en lichthinder.

De eerste interactieve verlichting in onze gemeente stamt alweer uit 2008, de laatste 4 jaren worden alleen nog nieuwe dimbare ledarmaturen geplaatst die berekend worden op de ondergrens van de minimaal benodigde lichtklasse en exact afgestemd zijn op het profiel.
Daarnaast is er een duidelijk door de raad vastgesteld beleid over wat wel en niet verlicht wordt om flora en fauna te beschermen.

De reden dat de bewoner zich meld is ons onbekend, we hebben hier niets over gehoord. We zijn gaande om alle conventionele verlichting door ledverlichting te vervangen, zo ook in de Eekmaatlaan. De verlichting  in de Eekmaatlaan beslaat twee verschillende profielen, een rijbaan en een voetpad. De foto van het armatuur die u op de site heeft betreft het voetpad en is/wordt daarvoor dan ook met een maatwerk DN lenzen stelsel uitgevoerd wat nog meer lichthinder naar de woningen voorkomt.

melder en gemeente zijn met elkaar in contact gebracht. Wellicht is er nog iets mogelijk in de afstelling van de betreffende lantaarnpaal