Welcome, I have been Expecting You

Ben jij geïnteresseerd in Tarotkaarten lezen? Kom dan tijdens de Nacht van de Nacht naar de kunstenaar Billy Mullaney kijken in Amsterdam op een eilandje in park Frankendael. In zijn doorlopende performance Welcome, I Have Been Expecting You, zal hij dag en nacht beschikbaar zijn voor één-op-één tarot sessies aan voorbijgangers. 

 

Tijdens de 18e en 19e eeuw ontstond er onder de elite een trend om op hun landgoederen zogenaamde follies te bouwen. Bezoekers die door de tuin wandelden ontdekten deze bouwwerkjes, die dienden als theehuis of ter vermaak. Een populair thema voor follies was dat van de “ruïne” die speciaal gebouwd werd om een “kluizenaar”of heremiet te huisvesten.

Op een eilandje in park Frankendael, bij de laatst overgebleven buitenplaats van Amsterdam, vind je nog steeds zo’n hermitage. Voormalig eigenaar Marianne Dohrman presenteerde hier in de 19e eeuw aan haar gasten een levensgrote, bewegende houten figuur in een monnikspij. Hij droeg schedel bij zich, en wees naar een doodskist waarop in witte letters Gedenk te Sterven stond geschreven. Deze automaton wordt nu bewaard in het Amsterdam Museum.

Op 30 en 31 oktober hult kunstenaar Billy Mullaney zich in de mantel van Frankendaels verdwenen kluizenaar. In zijn doorlopende performance Welcome, I Have Been Expecting You, zal hij vijftig uur lang op het eiland verblijven en dag en nacht beschikbaar zijn voor één-op-één tarot sessies aan voorbijgangers. Om vantevoren met hem af te spreken kun je mailen naar frankendaelgardenhermit@gmail.com

Welcome, I Have Been Expecting You valt samen met de Nacht van de Nacht activiteiten in Park Frankendael en Halloween. Billy Mullaney is naast performer en theatermaker al 15 jaar tarotlezer en heeft zich gespecialiseerd in de dramaturgische structuur van tarot. De sessies zullen in het engels zijn.

Praktische informatie:

Locatie: Middenweg 72, Amsterdam
Tijd: 12:00 – 23:45
Kosten: Gratis
Aanmelden: Kan via de mail

 

Organisatie informatie

Naam
Frankendael Foundation

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Middenweg 72, Amsterdam, Netherlands 1097 BS Amsterdam 12:00 - 23:45 frankendaelgardenhermit@gmail.com Gratis overig Ja