Wandeling in omgeving Laarbeek

Tijdens de Nacht van de Nacht, op 30 oktober, Organiseert IVN Laarbeek een wandeling voor jong en oud. Luister naar een verhaal en wordt verrast met wat deze wandeling nog meer te bieden heeft. Geniet van het donker, tijdens deze wandeling zonder zaklampen!

Op zaterdag 30 oktober begint bij het IVN gebouw om half acht, als het nog ’n beetje schemert, de Nacht van de Nacht. Het IVN houdt dan een wandeling vanaf de Bimd. Kinderen en hun ouders starten onder begeleiding met een verhaal bij de Vertelboom. Daarna maken zij een korte wandeling met een verrassing. De volwassenen zonder kinderen lopen richting Laarbrug en Hoge Akker.

Er mogen geen zaklampen worden meegenomen op deze wandeling. Er wordt geprobeerd een sfeer te scheppen, zoals die nog niet zo lang geleden overal bestond. De natuur in optima forma kan niet zo goed overweg met al dat kunstlicht dat de mens in de donkere uren produceert. Veel zoogdieren zijn ’s-nachts actief. Nachtvlinders zijn bijvoorbeeld bij al dat licht minder actief, eten dan minder en zijn minder geneigd om te paren.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na afloop is er een drankje bij het kampvuur bij de Bimd. We gaan proberen om zo stil mogelijk te zijn zodat we niet alleen het donker ervaren, maar ook de stilte. Iedereen is welkom en deelname is gratis, het gaat altijd door. Een kleine vrijwillige bijdrage mag altijd.

Praktische informatie

Locatie: beekseweg 3, Aarle-Rixtel

Tijd: 19:00

Kosten: gratis, bijdrage is welkom

Aanmelden: kan via de IVN website

 

Organisatie informatie

Naam
IVN Laarbeek

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
IVN Laarbeek- de BIMD, Beekseweg 3, Aarle-Rixtel 19:00 - 21:00 https://www.ivn.nl/afdeling/laarbeek/activiteiten/publieksactiviteit-nacht-van-de-nacht 0 wandeling Ja