Wandeling door het duister met verhalen

Voor derde keer doet De Schierstins uit Feanwâlden mee aan de landelijke Nacht van de Nacht: er is een wandeltocht van circa 5 kilometer uitgezet, waarbij op twee plekken verhalen worden verteld of voorgelezen.

De mensen lopen in groepen de route. Het gaat in dit traject met name om de veranderingen die zich ten oosten en zuiden van Feanwâlden hebben afgespeeld, maar ook verhalen over wonderdokter Grutte Wopke en een spookverhaal over de Goddeleaze Singel. Eén van de verhalen speelt zich op een zeer speciale plek, die de organisatie nog even geheim houdt. De eerste groep vertrekt om 19.30 uur, daarna volgt elk half uur een volgende groep.

Het is de 12e keer dat in Nederland de Nacht van de Nacht wordt gehouden. Het doel hiervan is aandacht te vragen voor de verstoring van de natuur door de grote hoeveelheden kunstlicht. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. In het hele land – Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld – zijn activiteiten rond de Nacht van de Nacht.

Vanwege de corona-maatregelen moet gereserveerd worden bij de Schierstins. Bovendien dienen deelnemers een bewijs van inenting of recente test tegen corona te tonen.

Praktische informatie

Locatie: Haadstrjitte 1, Feanwâlden

Tijden: vanaf 19.30 uur

Kosten: € 9,50 (donateurs € 8,50), inclusief consumpties

Vragen/Aanmelden: via info@schierstins.nl en tel. 0511 472937

 

Organisatie informatie

Naam
Stichting De Schierstins

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Haadstrjitte 1 9269 SW Feanwâlden 20:00 - 21:30 info@schierstins.nl € 9,50 (donateurs € 8,50), inclusief consumpties. wandeling Nee