Wandelexcursie Noarderleech

Wandelexcursie Noarderleech

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseren wij een speciale wandelexcursie door het buitendijks gebied het Noarderleech, nabij Nieuwebildtzijl. In het donker komt een deel van de natuur tot leven. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in natuurgebieden op zijn mooist. Ervaar echte duisternis langs waddenkust! ’s Avonds laat de natuur zich van een andere kant zien. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. We laten ons pad verlichten door de maan en sterrenhemel. Dit buitendijkse gebied is als geen ander geschikt om de duisternis nog écht te ervaren en de adembenemende sterrenhemel waar te nemen. Op een mooie heldere avond kunnen we met een beetje gelukt de Waddeneilanden zien liggen. Een unieke ervaring op een nog echt donkere plek.

Behoud van de donkere nacht
De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht. Door het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd, die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Hiermee willen diverse natuurbeschermingsorganisaties mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Nederland kent namelijk maar weinig echt donkere plekken. Sterker nog; Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. Met de Nacht van de Nacht kunnen mensen genieten van de donkere nacht en wordt het onderwerp lichtvervuiling breed onder de aandacht gebracht.

Locatie: Noarderleech 5 a, Hallum
Tijd: 20:00 – 22:00
Prijs: Volwassenen van € 0,00 tot € 4,00, voor kinderen van € 0,00 tot € 2,00
Aanmelden: bel 0511-539618 (Let op: Alleen bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij een groep van meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!

Organisatie informatie

Naam Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen

Contact informatie

Contactpersoon Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen
Telefoonnummer 0511 - 53 96 18
E-mailadres bcdealdefeanen@itfryskegea.nl

Activiteit informatie

Straat It Blikkelân 11
Postcode 9074 CM
Plaats Hallum
Tijd van 20:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via https://www.itfryskegea.nl/in-de-natuur/groepsexcursies/
Kosten 0-2 euro voor kinderen. 0-4 euro voor volwassenen
Type wandeling
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op