Voorstelling Klimaatdichters De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad

Een voorstelling met gedichten,
tekeningen, informatie en muziek
door de Klimaatdichters

Er is een reden waarom dagen afgewisseld worden door nachten. Duisternis is essentieel voor het web van ecosystemen waar we allemaal deel van uitmaken. Mensen hebben het donker nodig om te kunnen slapen, maar ook planten, bomen, insecten, vogels en vissen zijn van het ritme van licht en donker afhankelijk voor hun voortbestaan.

Jonge zeeschildpadden oriënteren zich op het reflecterende maanlicht om de weg naar zee te vinden. Vuurvliegen maken met hun lijfjes licht om een partner te vinden, maar die kunnen dat alleen maar zien als het donker genoeg is. Aardbeiplanten die groeien nabij straatverlichting brengen steeds minder vruchten voort en worden steeds minder door insecten bestoven.

Deze voorstelling gaat over licht en donker, over planten en dieren die bedreigd worden door lichtvervuiling, en over het verlangen van de mens om zich alsmaar meer aan het donker te onttrekken. Zijn wij nog in staat om met duisternis te leven? Met poëzie, wetenschap, muziek en beeld proberen we licht en donker weer in balans te brengen.

Organisatie informatie

Naam
Literair café ‘De Geestgronden’

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen Deze activiteit is geschikt voor rolstoelgebruikers
Kerkhof 3, 4301 BZ Zierikzee, Netherlands3 4301 BZ Zierikzee 20:00 - 22:00 uur https://www.fizi.nl € 9,00 overig Ja