Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel open voor publiek

Zaterdagavond 29 oktober staat de sterrenhemel in het middelpunt van de belangstelling. In de sterrenwacht wordt U meegenomen op een boeiende reis door het heelal en zal u de sterrenhemel worden laten zien “door andere ogen”.
En wordt u uitgelegd hoe belangrijk het is om lichtvervuiling zoveel mogelijk te perken; niet alleen voor de “ sterrenkijkers”, maar zeker ook voor de natuur en de dieren!


In de planetariumruimte worden er een aantal keren de film Losing the dark vertoond. En door middel van een fraaie presentatie tonen we u unieke beelden van ons zonnestelsel met zijn planeten, prachtige nevels en sterrenstelsels.
Vanuit het observatorium gaan we met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden; we kunnen o.a. kijken naar de planeet Saturnus met zijn ringen en de planeet Jupiter met zijn wolkenbanden. Ook zullen er diverse nevels en sterrenhopen te zien zijn.
In de expositieruimte is er van alles te zien over sterrenkunde, actuele gebeurtenissen in de ruimtevaart en geologie (o.a. een mooie collectie echte meteorieten en onderdelen van dino’s).
Ook worden er diverse natuurkundige proefjes gedaan; er wordt uitleg gegeven over de breking van licht m.n. prisma’s en lenzen, statische elektriciteit en magnetisme.
Tot slot kan er gekeken worden door microscopen en een interactief reisje worden gemaakt door het heelal via het grote touchscreen.
Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven. Volkssterrenwacht Orion is geopend van 19.00 tot 22:00 uur.

Organisatie informatie

Naam
Volkssterrenwacht Orion

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Veilingweg 21b 1611 BN Bovenkarspel 19:00 - 22:00 uur pr@volkssterrenwachtorion.nl geen overig Ja