Varen met de Berkelschippers Borculo

Vaar op de Berkel met de zomp “Jappe” de duisternis tegemoet.  En beleef samen met de schippers hoe pikkedonker het ’s nachts is. Op zaterdag 30 oktober 2021 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. Om aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder en ook om de schoonheid van de nacht te benadrukken organiseren De Natuur- en Milieufederaties de Nacht van de Nacht.

 

 

Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur, flora én fauna, en kost ook nog eens héél veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclamezuilen. In het hele land vinden honderden nachtelijke evenementen plaats.

De Berkelschippers doen ook dit jaar weer mee. Er is een apart arrangement voor deze nachtelijke tocht gemaakt. Gevaren wordt door het oude naar het nieuwe Berkeldal, vanuit de stad Borculo richting landgoed Beekvliet. De lichtinvloed van de stad zie je langzaam verdwijnen waardoor de nachtelijke beleving compleet wordt.

De Berkelschippers staan bekend om hun vaarkunst en sterke verhalen. Ook in de Nacht van de Nacht nemen ze u graag mee naar vroeger. Toen moesten de schippers vaak vele dagen en nachten achtereen op hun boten verblijven. En zeer waarschijnlijk ontmoeten we  onderweg ook nog wel een onverwachte Kerkepad gast! De tocht is geschikt voor kinderen.

Bezoek ons op www.stichtingberkelzomp.nl voor alle vaarmogelijkheden en arrangementen.

 

 

 

 

Praktische informatie

Locatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, Borculo

Tijd: Start 20:00 (bij volle boot, nog een om 21:30), duur 1 uur

Kosten: – €7,50 volwassenen
– €3,50 kinderen

Aanmelden: noodzakelijk en te doen via Toeristische Informatie Borculo onder tel: 0545 271 966. Buiten kantoortijden kunt u bellen op de schipperstelefoon: 06 504 283 54.

Organisatie informatie

Naam
Stichting Berkelzomp

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Graaf Wichmanstraat48A 7271 CD Borculo 20:00 - 22:30 0545-271966 TIB Borculo 7,50/3,50 overig Ja