Vaartocht op Dark Sky Park Lauwersmeer

Op 30 Oktober is het de Nacht van de Nacht! Tijdens deze nacht zijn er door heel Nederland activiteiten te doen en vragen de Natuur en Milieu Federaties aan iedereen om hun lichten uit te doen. Zo kunnen mensen weer ervaren hoe mooi de nacht eigenlijk is, zonder alle lichtvervuiling. Visserijmuseum Zoutkamp doet ook mee en organiseert een Vaartocht door Dark Sky Park Lauwersmeer. Een prachtig, maar vooral donker, park.

 

 

Beleef de duisternis aan boord van de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros. De bemanning vertelt graag over het werk van de vissers in vroegere tijden en brengt u naar een van de donkerste plekjes van Nederland: Dark Sky Park Lauwersmeer. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. Bij helder weer is bijvoorbeeld de Melkweg hier goed te onderscheiden. Geniet van de rust, ruimte en prachtige sterrenhemel.

 

 

 

Praktische informatie

Locatie: Reitdiepskade 11, Zoutkamp

Tijd: 19:30-21:30

Kosten: € 22,50 voor volwassenen en € 17,50 voor kinderen tot 16 jaar

Aanmelden: via zk4@visserijmuseum.com

Organisatie informatie

Naam
Visserijmuseum Zoutkamp

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Reitdiepskade 11 9974 PJ Zoutkamp 19:30 - 21:30 zk4@visserijmuseum.com € 22,50 voor volwassenen en € 17,50 voor kinderen tot 16 jaar vaartocht Ja