Struin in het donker door het Munnikenland!

Nachtelijke tocht rond Slot Loevestein

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 26 oktober een 2 uur durende nachtelijke struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. In kader van ‘’Nacht van de Nacht’’ wordt deze struintocht georganiseerd, het maakt de tocht extra bijzonder.

In het donker nemen de gidsen van Staatsbosbeheer je mee het Munnikenland in en ontdek je dit mooie en ruige gebied. Tijdens deze unieke struintocht zal je meer te weten komen over de planten en welke dieren hier ‘s nachts actief zijn. Wie weet sta je oog in oog met een Rode Geus of Konikpaard! Extra aandacht wordt besteedt aan de grote hoeveelheid licht in de nacht. Licht wat vaak onnodig aanwezig is, want `s nachts slapen mensen en dieren toch? Waarom is er dan toch licht aan? En is het (n)ergens in Nederland nog écht donker?

Trek beschermende kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren! Gezien het thema van de struintocht verzoeken we iedereen om GEEN zak/hoofdlamp of lampion mee te nemen zodat we echt kunnen genieten van het donker. Onze gidsen hebben er uiteraard wel één bij. De struintocht start vanaf de grote parkeerplaats. Vanaf Slot Loevestein is het ongeveer 10 minuten lopen naar deze startlocatie, dus houd daar rekening mee.

Vanuit Gorinchem vaart de watertaxi naar Slot Loevestein. Vertrekpunt is Buiten de Waterpoort om 19.30 uur. Om 22.15 vaart de watertaxi vanaf Slot Loevestein weer terug naar Gorinchem. De overtocht is gratis wel graag aanmelden via de mail bij: managementsecretariaat@gorinchem.nl.

Praktische informatie
Locatie; Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen, Nederland
Tijd; 20:00 – 22:00
Prijs; Gratis
Aanmelden; Aanmelden niet nodig, wel voor de watertaxi vanuit Gorinchem via hun e-mail

Organisatie informatie

Naam Staatsbosbeheer

Contact informatie

Contactpersoon Silvia Blom
Telefoonnummer 0882843922
E-mailadres s.blom@staatsbosbeheer.nl

Activiteit informatie

Straat Loevestein 1
Postcode 5307 TG
Plaats Poederoijen
Tijd van 20:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via aanmelden niet nodig, wel voor de watertaxi vanuit Gorinchem bij managementsecretariaat@gorinchem.nl
Kosten Gratis
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op