Sterrenwandeling op de donkerste plek van Nederland

Adembenemende sterrenhemels op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wordt het ’s avonds nog écht donker, en dat levert adembenemende sterrenhemels op. Grote en kleine beer, Cassiopeia, Orion, de Zwaan, het Zevengesternte… Als het helder is, is zelfs de Melkweg te zien. Wil je wel eens meer weten over het heelal en deze sterrenbeelden leren herkennen? Doe dan mee met de sterrenwandeling.

Tijdens de sterrenwandeling kom je van alles te weten over sterren en planeten, de maan, het Melkwegstelsel en andere fascinerende hemelverschijnselen. Bij helder weer wordt er veel aandacht besteed aan de sterrenbeelden die op dat moment te zien zijn, maar ook bij bewolkt weer is deze wandeling door de duisternis beslist de moeite waard.

trek warme kleding aan (zeker als het helder is, koelt het ’s avonds snel af). De activiteit is ook voor kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Praktische Informatie
Kosten; € 12,50 volwassenen
Aanmelden Via de website
Tijden 20:00 tot 22:00
Locatie Torenstreek 20, Schiermonnikoog

Organisatie informatie

Naam
Bezoekerscentrum Nationaal Park Schiermonnikoog

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Reeweg 9, 9166 PW Schiermonnikoog 9166 PW Schiermonnikoog 20:00 - 22:00 https://nachtvanhetwad.nl/activiteiten/sterrenwandeling-op-schiermonnikoog/ € 12,50 volwassenen overig Ja