Sterrenkijkavond Planetron

Een sterrenkijkavond in het Planetron is een ware belevenis voor jong en oud en omvat de volgende programma-onderdelen:

  • Live-Planetarium voorstelling

Deze sterrenvoorstelling van ruim een uur vindt plaats in het ruimtetheater, waar met behulp van een Zeiss planetariumprojector de sterrenhemel natuurgetrouw wordt weergegeven op de grote koepel van Planetron Cinedome. U maakt op boeiende wijze kennis met de sterren, sterrenbeelden, planeten en ruimtevaart.

  • Rondleiding sterrenwacht

In het observatorium van het Planetron wordt uitgelegd hoe u met een telescoop naar de sterren kunt kijken, aan welke eisen een telescoop moet voldoen en wat de telescoop (de grootste optische telescoop van Nederland!) van Planetron zo bijzonder maakt.

  • Sterrenkijken door de telescoop

Bij helder weer mag u door de telescoop naar een interessant object aan de sterrenhemel kijken. Meestal is dit een planeet, de maan of een nevel, afhankelijk wat er op de betreffende avond het best zichtbaar is.

  • Sterrenkijkmedaille

Kinderen ontvangen tijdens een sterrenkijkavond een vragenlijst waarmee ze een heuse sterrenkijkmedaille kunnen verdienen. Brengt u wel even een pen of potlood mee?

Weer of geen weer, een sterrenkijkavond in het Planetron gaat altijd door en blijft avondvullend. Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten om te gaan sterrenkijken door de telescoop, bewaart u dan uw entreekaart! Wij bieden u dan de mogelijkheid om op een andere (heldere) sterrenkijkavond rond 21.30 uur terug te komen om alsnog een kijkje te nemen door de grootste professionele telescoop van Nederland.

Indien er kinderen meekomen, brengt u voor hen dan even een pen of potlood mee voor de vragenlijst waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen?

Om te reserveren, klik op de groene knop op de website van het Planetron. Na reservering krijgt u een bevestiging op uw scherm. U ontvangt geen bevestiging per mail.

U kunt bij uw bezoek uw naam doorgeven aan de receptie van het Planetron. De sterrenkijkavond begint om 20.00 uur, het Planetron opent om 19.30 uur.

Organisatie informatie

Naam Planetron Dwingeloo

Contact informatie

Contactpersoon
Telefoonnummer
E-mailadres info@planetron.nl

Activiteit informatie

Straat Drift 11B
Postcode 7991 AA
Plaats Dwingeloo
Tijd van 19.30 uur uur tot uur
Aanmelden via zie website Planetron
Kosten
Type overig
Geschikt voor kinderen ja
Deel op