Sterren kijken op camping Zeeburg

Sterren kijken op camping Zeeburg

Kom sterren kijken met de Volkssterrenwacht Amsterdam op Camping Zeeburg!

Wij zullen vanaf ongeveer 19:30 uur met een aantal telescopen aanwezig zijn. Bij bewolking verzorgen we eventueel een beknopte presentatie, maar dit is momenteel nog niet bevestigd.

De maan is goed zichtbaar de hele avond (Eerste Kwartier op 28 oktober). De planeten laten het echter grotendeels afweten dit najaar. Saturnus staat heel laag aan de horizon en gaat om 20:40 uur al onder, misschien kunnen we er nog net iets van zien aan het begin van de avond. Uranus is wel de gehele nacht zichtbaar en Neptunus ook, maar die is wel erg vaag in de lichtvervuiling van Amsterdam. De andere planeten zijn deze periode niet zichtbaar.

De sterrenhemel biedt gelukkig wel genoeg fraaie objecten om te bekijken. Cassiopeia en Perseus staan hoog aan de hemel, dus sterrenhopen genoeg. Ook de Andromeda nevel en de bolhoop M13 in Hercules staan er goed bij. Later op de avond komen de Pleiaden ook al weer hoger aan de hemel. Daarbij kunnen we de ringnevel M57 in de Lier en de halternevel M27 proberen te bekijken. Heldere dubbelsterren als Albireo en Alcor/Mizar zijn ook goed zichtbaar.

Nu nog allemaal duimen voor een mooie avond met helder weer!

Zie verder de website van de Volkssterrenwacht Amsterdam

Organisatie informatie

Naam Camping Zeeburg
Adres Zuider IJdijk 20
Plaats Amsterdam

Activiteit informatie

Naam Sterren kijken
Adres Zuider IJdijk 20
Plaats Amsterdam
Tijd van 19:30 uur tot 23:30 uur
Aanmelden via nvt
Kosten geen
Type divers
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op