Nachtwandeling in Swalmen

Wederom organiseren de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen en de Heemkunde Vereniging Maas- en Swalmdal in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis.

 

Dit jaar start het op zaterdag 30 oktober a.s. om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats naast het gebouw het Groenewoud, Groenewoud 4 te Swalmen. De wandeling zal tot ca. 23.30 uur duren. Na afloop van de wandeling is er de gelegenheid voor een gezellige nazit bij een kampvuurtje.

In en rondom het Groenewoud zal je onder leiding van een gids een nachtwandeling maken door de bossen. Tijdens deze wandeling worden op allerlei manieren gebruik gemaakt van onze zintuigen om ondanks de nachtelijke duisternis, toch goed en veilig te wandelen. Ook is er aandacht besteden voor de dieren die ’s nachts actief zijn, zoals vleermuizen, wilde zwijnen en uilen. Eveneens wordt er gekeken naar de verschijnselen die juist de nachtelijke duisternis ‘lichter’ maken. Op zaterdag 30 oktober is het bijna nieuwe maan. Je zal slechts een sikkeltje zien van de maan en als er volop bewolking is, dan zal het behoorlijk duister zijn. Dit maakt de wandeling alleen maar extra spannend. Al de activiteiten zullen Corona-proof gedaan worden.

Wie wil deelnemen dient zich aan te melden. Dat kan per mail gencjonkman@gmail.com.

 

Praktische informatie:

Locatie: Groenewoud 4, Swalmen
Tijd: 21:30 – 23:30
Kosten: Gratis
Aanmelden: Kan via de mailĀ 

Organisatie informatie

Naam
MHVS en heemkundebereniging Maas/ enSwalmdal

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Groenewoud 4, Swalmen, Netherlands 6071 RB Swalmen 21:30 - 23:30 gencjonkman@gmail.com gratis wandeling Ja