Nachtwandeling door het bos

Tijdens de Nacht van de Nacht gaat IVN de Steilrand weer op pad in het donker. Ga mee opzoek naar nachtvlinders en bij helder weer kun je kijken naar de sterren door telescopen! 

 

Zaterdag 30 oktober gaat IVN de Steilrand weer op pad in het donker om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling overal om ons heen. Maar dit jaar maken ze zelf ook een beetje extra licht om nachtvlinders te lokken op een laken, zodat iedereen kan zien welke vlinders er s ’nachts zoal rond vliegen. Er zijn bijna 2500 nachtvlinders (motten) tegenover ongeveer 50 dagvlinders. De “oogst” is natuurlijk afhankelijk van het weer, net als de rest van de wandeling. Je zet al je zintuigen op scherp en test die onderweg en neemt alleen een zaklamp mee voor noodgevallen. Je ogen wennen gauw genoeg aan het donker.

Je eindigt de tocht op een prachtige plek met het kijken naar nachtvlinders en bij helder weer kun je ook je blik richten op de sterren en planeten door telescopen.

Gemeente Beesel draagt een steentje bij door alle mogelijke lichten te doven… beter verlichte geesten dan verlichte gebouwen! De tocht start om 20.00 uur bij de parkeerplaats van zwembad de Berken, Bösdaellaan 2 in Reuver.

Meer info is te vinden op de site www.ivn.nl/afdeling/de-steilrand

 

Praktische informatie:

Locatie: parkeerplaats van zwembad “De Bercken”, Bösdaellaan 2, Reuver
Tijd: 20:00 – 21:30
Kosten: Gratis
Aanmelden: kan via de mail

Organisatie informatie

Naam
IVN De Steilrand

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Zwembad de Berken, Bösdaellaan 2 Reuver 5953 BK Reuver 20:00 - 21:30 ivndesteilrand@gmail.com 0 wandeling Ja