(volgeboekt!) Nachtelijke (fluister)boottocht op het Leekstermeer

Helaas is de vaartocht op het leekstermeer volgeboekt!

Beleef ook de waarde van het donker vanaf het water op 30 oktober tijdens een bottocht op het Leekstermeer! Voor de 17e keer alweer organiseren de provinciale Milieufederaties met al hun partners op de dag waarop de wintertijd zijn intrede doet, de Nacht van de Nacht. Deze nacht is bedoeld om de waarde van duister, niet enkel voor de natuur maar juist ook voor de mens, extra onder de aandacht te brengen. IVN Westerkwartier doet hier graag aan mee door middel van een boottocht op het grootste meer van Drenthe!

De vaartocht

Met behulp van een aantal fluisterboten organiseert IVN Westerkwartier e.o. een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer. Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven. Ook is het leuk om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water: een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water. Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting, is dit een tocht die in de herinnering blijft hangen!

Het verzamelen is om 18.45 uur bij Cnossen, Meerweg 13, Nietap en vanaf daar ga je varen tussen 19.00 en 21.00 uur. Na afloop is het mogelijk om voor eigen rekening nog een kopje koffie of thee te drinken.

Overige informatie

Er is per boot deskundige begeleiding en er zullen zwemvesten aanwezig zijn. Het aantal deelnemers aan deze boottocht, volwassenen en kinderen, is maximaal 20 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk! Dit kan via: ivnwesterkwartiereo@gmail.com.

Kosten: € 5,00
NB: Alleen contante betaling ter plaatse mogelijk.

Let op:

– Omdat de zitjes in de fluisterboten van aluminium zijn is het slim om een kussentje mee te nemen tegen de optrekkende kou.
– Omdat het doorgaan van deze tocht van een aantal factoren afhankelijk is, is het raadzaam de website van IVN Westerkwartier e.o. in de gaten te houden. Deze is www.ivn.nl/afdeling/ivn-westerkwartier-eo.

Organisatie informatie

Naam
IVN Westerkwartier e.o.

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Meerweg 13 9312 TC Nietap 18:45 - 21:00 ivnwesterkwartiereo@gmail.com Kosten: alle deelnemers € 5,00 NB: Alleen contante betaling mogelijk. overig Ja