Nacht van de Nacht Reeuwijkse Hout

Tijdens de Nacht van de Nacht kun je mee struinen in het donker door de natuur in Reeuwijk! Je kan kiezen voor een korte en een langere wandeling. Ervaar en ontdek hoe je zintuigen anders werken in het donker!

 

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar het Reeuwijkse Hout en struin in het donker door de natuur. Ontdek de geheimen van de sterrenhemel en ervaar hoe je zintuigen net iets anders werken in het donker. Je kunt voor een korte wandeling kiezen of voor het langere rondje. Je loopt de wandeling zelfstandig en komt onderweg verschillende posten tegen.

Post 1: Luisteren met de bat-detector
Wanneer het stil is in het bos en je ogen langzaam wennen aan het donker, kun je goed horen welke dieren er in de buurt zitten. Nachtdieren worden actief. Sta eens stil en neem de omgeving in je op. Wat hoor je? Vogels, een uil of een scharrelend egeltje? Met een bat-detector kunnen we zelfs de hoge frequentie van de vleermuizen horen. Deze jagen in het donker op insecten door geluidsgolven uit te zenden.

Post 2: zien met de warmtebeeldcamera
Altijd al willen weten hoe een warmtebeeld kijker of camera werkt? Onze BOA zet deze kijker in bij zijn avonddiensten. Niet alleen om vandalisme te voorkomen of om hangjeugd op te sporen, maar ook om daklozen te vinden of dieren te kunnen spotten in het aardedonker. Spannend!

Post 3: Sterren kijken met een sterrenkundige
Altijd al meer willen weten van de sterren? De astronomen vertellen je meer over het sterrenstelsel. We hopen dat het helder weer wordt, zodat je alles met de telescoop nog beter kunt zien. Vanaf het strand bij de Surfplas heb je goed uitzicht op de schitterende sterrenhemel.

Praktische informatie:

Locatie: Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout, Reeuwijksehoutwal 4
Tijd: 19:00 – 21:00
Kosten: 5,-
Aanmelden: Kan via de website

Organisatie informatie

Naam
Staatsbosbeheer

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Paviljoen Reeuwijkse Hout, Reeuwijkse Houtwal 4, Reeuwijk 2811 NW Reeuwijk 19:00 - 21:00 https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/groene-hart-reeuwijkse-plassen/nacht-van-de-nacht-reeuwijkse-hout 5,- overig Vanaf 12 jaar