Nacht van de Nacht in het Purmerbos, Purmerend

IVN Waterland

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Er worden door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt ‘De Nacht’ voor de achttiende keer georganiseerd en IVN Waterland doet mee.

Zaterdagavond 28 oktober maken we een wandeling door het Purmerbos. De Nachtnatuurgids wacht ons op bij parkeerplaats De Es. Hij zal ons leiden over donkere paden en brengt ons naar de mysterieuze Vertellers van de Nacht. Een wandeling in het weinige maanlicht is een bijzondere ervaring. Je ogen moeten wennen aan het donker en je maakt nu meer gebruik van je reuk, gehoor en tast. De nacht dompelt de natuur in een magisch sfeertje door het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van afgevallen blad.

De wandeling begint om 20.00 uur vanaf parkeerplaats de Es, Westerweg 12. Het duurt ±2 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen (10+). Na afloop kunnen we onze nachtelijke ervaring delen bij een kopje koffie, thee en limonade.
De paden kunnen nat en modderig zijn dus trek waterdichte schoenen of kaplaarzen aan.
Aanmelden via: nancy.ivn.w@gmail.com
Kosten: € 2,00 en kinderen gratis.

Organisatie informatie

Naam
IVN Waterland

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Westerweg 12, Purmerend, Netherlands12 1447 AB Purmerend 20:00 - 22:15 uur nancy.ivn.w@gmail.com 2,– euro overig Ja