Nacht van de Nacht in het Lauwersmeergebied

Tijdens de Nacht van de Nacht willen we mensen graag laten ervaren hoe mooi een donkere nacht kan zijn. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. Perfecte locatie voor een Nacht van de Nacht  activiteit dus!

 

 

Doe op zaterdag 30 oktober mee aan de Nacht van de nacht in het Dark Sky Park Lauwersmeer! Op het terrein van activiteitencentrum Lauwersnest kom je van alles te weten over het nachtleven van dieren die voorkomen in het gebied. Wist je dat zo’n 50% van de dieren ’s nachts actief is? Beleef de nacht tijdens een excursie in het donker en haal de sterren dichterbij met een telescoop van een sterrenkundige.

Programma Nacht van de Nacht
19.30-21.30 terrein te bezichtigen met stands
20.00-20.45 excursie
21.30-22.15 excursie

Je reserveert voor een van de twee excursies van deze avond. Uiteraard heb je wel de hele avond toegang tot de rest van het terrein (alleen bij aanmelding van een excursie).

 

 

 

 

Praktische informatie

Locatie: Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, Lauwersoog

Tijd: 19:30-22:15 (ligt ook aan excursie)

Kosten: Gratis!

Aanmelden: kan via de website

Overig: – Honden zijn niet toegestaan.
– Deelname is alleen mogelijk met een geldig coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app.
– Bij slecht weer wordt het programma afgelast. Mocht het programma afgelast worden dan maken we dit uiterlijk zaterdag 24 oktober om 14.00 uur bekend via deze website.

Organisatie informatie

Naam
Staatsbosbeheer

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1 9976 VT Lauwersoog 19:30 - 22:15 https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/lauwersmeer/nacht-van-de-nacht-lauwersmeer Gratis overig Nee