Nacht van de nacht in de Cosmos sterrenwacht Lattrop

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht bij de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop.

 

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Zoals elk jaar doet ook de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop weer mee. De sterrenwacht is de donkerste sterrenwacht van Nederland.

De planeten Jupiter en Saturnus staat die avond te schitteren aan de sterrenhemel en zijn dus prima te zien. In het observatorium staat één van de grootste telescopen van Nederland. Ook op het dakterras, met fantastisch uitzicht op de sterrenhemel, staan diverse grote kijkers opgesteld.

Maar er is meer te doen. Een Cosmos medewerker neemt je, tijdens een live gepresenteerde multimediavoorstelling, mee op reis door het zonnestelsel. Natuurlijk laat hij ook de effecten van lichtvervuiling in Nederland zien.

Dan gaan we naar het planetarium. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten u de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

 

Praktische Informatie
Kosten: €5 voor kinderen t/m 17 jaar. €8 voor volwassenen.
Aanmelden: Niet nodig
Tijdenvan 19:30 tot 22:30
Geschikt voor kinderen: Ja
Locatie: 
Frensdorferweg 22, Lattrop-Breklenkamp
Meer informatie:
De website

 

Organisatie informatie

Naam Cosmos Sterrenwacht

Contact informatie

Contactpersoon Arnold Tukkers
Telefoonnummer 0541229700
E-mailadres info@cosmossterrenwacht.nl

Activiteit informatie

Straat Frensdorferweg 22
Postcode 7635 NK
Plaats Lattrop-Breklenkamp
Tijd van 19:30 uur tot 22:30 uur
Aanmelden via niet nodig
Kosten 5 euro voor kinderen t/m 17 jaar. 8 euro voor volwassenen.
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op