Kindersterrenkijkavond in Lattrop

Kindersterrenkijkavond in Lattrop

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht Kindersterrenkijkavond bij de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Zoals elk jaar doet ook de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop weer mee.

De sterrenwacht is de donkerste sterrenwacht van Nederland. Vanwege de Nacht van de Nacht maakt de sterrenwacht het extra donker zodat je de Maan en de sterren nog beter kunt bekijken.

De Maan staat die avond te schitteren aan de sterrenhemel en is dus prima te zien. In het observatorium staat één van de grootste telescopen van Nederland. Ook op het dakterras, met fantastisch uitzicht op de sterrenhemel, staan diverse grote kijkers opgesteld. Bekijk van dichtbij de kraters, bergen en woestijnen op de Maan. Een onvergetelijke ervaring.

Maar er is meer te doen. Tijdens een live gepresenteerde multimediavoorstelling neemt de rondleider u mee op ontdekkingstocht naar de Maan. Hij verteld je alles over de Maan. Wist je bijvoorbeeld dat er zeeën op de Maan zijn? Maar of die zeeën ook uit water bestaan is nog maar de vraag.

Dan gaan we naar het planetarium. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten u de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Een avond voor jong en oud bij de donkerste sterrenwacht van Nederland!

Info

De sterrenwacht is geopend om 19.00 uur het programma begint om 19.30 uur.
Aanmelden is niet nodig. De kosten voor deze gezellige avond bedragen voor 18 jaar en ouder € 8,00 en  5 t/m 17 jaar € 5,00 . Van 0 t/m 4 jaar is de entree gratis.

Meer informatie kun je vinden op: www.cosmossterrenwacht.nl

Organisatie informatie

Naam Cosmos Sterrenwacht
Adres Frensdorferweg 22
Plaats Lattrop

Activiteit informatie

Naam Nacht van de Nacht Kindersterrenkijkavond
Adres Frensdorferweg 22
Plaats Lattrop
Tijd van 19:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via niet nodig
Kosten 18 jaar en ouder € 8,00 5 t/m 17 jaar € 5,00 0 t/m 4 jaar gratis
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op