Lichtvervuiling fotograferen in Hof van Twente

In de gemeente Hof van Twente organiseert Hofkracht, een platform gericht op duurzaamheid, een fotografie-activiteit. In september en oktober gaan vrijwilligers en fotografen op stap om lichtvervuilers op de foto te zetten om zo bewustwording van lichtvervuiling te creëren, en jij kunt meehelpen!


Halverwege september 2021 gaan duo’s bestaande uit vrijwilliger en fotograaf op stap om foto’s te maken van gebouwen, bedrijventerreinen, sportvelden etc. waar veel licht brandt. Eigenaren worden vervolgens geïnformeerd en uitgenodigd voor deelname aan Nacht van de Nacht. Ook worden ze uitgenodigd voor een lezing op 14 oktober met meer informatie over lichtvervuiling.

Tijdens de Nacht van de Nacht gaan de duo’s weer op stap en maken foto’s van deelnemende objecten om verschil te laten zien en om aan te tonen dat bedrijven/objecten in het donker ook nog zichtbaar zijn. Voor de fotografen koppelen we hieraan een fotowedstrijd. De uitreiking zal halverwege november zijn, tijdens Hofkracht Café (een lezing met aansluitend een borrel).

Optioneel is dat Hofkracht overweegt om, voordat duo’s tijdens Nacht van de Nacht op stap gaan, eerst te “Tafelen in het Donker”.

Organisatie informatie

Naam
Hofkracht

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
- - Gemeente Hof van Twente 00:00 - 03:00 info@hofkracht.nl n.t.b. overig Nee