Kom genieten van de duisternis

Tijdens de 16e “Nacht van de Nacht” op zaterdag 24 oktober 2020 is publiek van harte welkom bij Volkssterrenwacht Orion. 

 

Kom genieten van de duisternis bij Orion, gelegen in het natuurgebied Het Streekbos in Bovenkarspel en ontdek hoe mooi de nacht is. Dankzij de steeds donker wordende sterrenhemel is die daar prachtig te bewonderen. Ga mee op en reis door het heelal, en leer meer over het thema; lichtvervuiling.

In het planetarium wordt de hele avond meerdere keren de prachtige korte planetariumfilm ‘Losing The Dark’, over lichtvervuiling vertoond.
Ook worden de hele avond prachtige beelden uit het heelal getoond en krijgt publiek door middel van een fraaie projectie een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige

nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden. Zo wordt bezoekers de weg gewezen door het heelal.

In de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden. Er kan o.a. gekeken worden naar de planeet Saturnus met zijn ringen, Jupiter met zijn wolkenbanden, verschillende nevels en sterrenhopen .

Op het zuidelijk dakterras van Orion. staan een aantal telescopen, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren. Vanaf deze locatie is bij een heldere hemel de Melkweg nog te

bewonderen! En er wordt uitleg gegeven over sterren en sterrenbeelden.

In de expositieruimte is van alles te doen; o.a. via een groot touchscreen een interactief reisje maken door het heelal door middel van prachtige sterrenkundige programma’s en er worden proefjes gedaan over o.a. de breking van het licht.

Volkssterrenwacht Orion zal bezoekers ontvangen volgens de coronavoorschriften van het RIVM..

Er zijn drie tijdsmomenten waarop aangemeld kan worden; dit zijn 19.00 – 20.00 en 21.00 uur. Graag aanmelden met naam en 06 telefoonnummer. via email: pr@volkssterrenwachtorion.nl

Praktische Informatie
Kosten; gratis (vrijwillige bijdrage)
Aanmelden via email: pr@volkssterrenwachtorion.nl
Tijden 19:00 tot 22:00
Locatie Veilingweg 21b in Bovenkarspel (gevestigd op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen aan de rand van het Streekbos)

Organisatie informatie

Naam Volkssterrenwacht Orion

Contact informatie

Contactpersoon Ineke Mulder
Telefoonnummer 0648850445
E-mailadres pr@volkssterrenwachtorion.nl

Activiteit informatie

Straat Veilingweg 21 B in Bovenkarspel 21B
Postcode 1611 BN
Plaats Bovenkarspel
Tijd van 19:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via www.volkssterrenwachtorion.nl
Kosten gratis (Vrijwillige bijlage)
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op