Kom genieten van de duisternis

Tijdens de 15-de “Nacht van de Nacht” op zaterdag 26 oktober 2019 is publiek van harte welkom bij Volkssterrenwacht Orion. 

Kom genieten van de duisternis bij Orion, gelegen in het natuurgebied Het Streekbos in Bovenkarspel en ontdek hoe mooi de nacht is. Dankzij de steeds donker wordende sterrenhemel is dit hier prachtig te bewonderen. Ga mee op en reis door het heelal, en leer meer over het thema; lichtvervuiling.

In het planetarium…
wordt de hele avond meerdere keren de prachtige korte planetariumfilm ‘Losing The Dark’, over lichtvervuiling vertoond.
Ook worden de hele avond prachtige beelden uit het heelal getoond en krijgt publiek door middel van een fraaie projectie een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden. Zo wordt bezoekers de weg gewezen door het heelal.

In de koepelruimte…
kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden. Er kan o.a. gekeken worden naar de planeet Saturnus met zijn ringen, verschillende nevels en sterrenhopen en er wordt uitleg gegeven over sterren.

Op het zuidelijk dakterras van Orion…
staan een aantal telescopen, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren. Vanaf deze lokatie is bij een heldere hemel de melkweg nog te bewonderen!

In de expositieruimte…
is van alles te doen; o.a. via een groot touchscreen een interactief reisje maken door het heelal door middel van prachtige sterrenkundige programma’s en er worden proefjes gedaan over o.a. de breking van het licht.

Lokatie van Volkssterrenwacht is: Veilingweg 21b in Bovenkarspel (gevestigd op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen aan de rand van het Streekbos). Meer weten over Volkssterrenwacht Orion? Kijk op onze website of bel 06-48850445.

Organisatie informatie

Naam Volkssterrenwacht Orion

Contact informatie

Contactpersoon Ineke Mulder
Telefoonnummer 0648850445
E-mailadres pr@volkssterrenwachtorion.nl

Activiteit informatie

Straat Veilingweg 21B
Postcode 1611 BN
Plaats Bovenkarspel
Tijd van 19:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via www.volkssterrenwachtorion.nl
Kosten
Type divers
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op