IVN Kids Nuenen: Nacht van de Nacht

Dit keer geen IVN Kids-activiteit op zondagochtend, maar op zaterdagavond, tijdens de landelijke Nacht van de Nacht. Ben jij benieuwd hoe je de natuur beleeft in het donker? Kom dan op zaterdagavond 28 oktober samen met je (groot)ouder(s) naar de Papenvoortse Heide.

Bij de blokhut van scouting Rudyard Kipling worden jullie ontvangen door de gidsen van IVN Nuenen. Zij wijzen je de weg die je in een groepje gaat afleggen in het bos. De route is met kleine lichtjes aangegeven. Let op, in het bos is de grond niet overal vlak. Een zaklamp meebrengen mag, maar zonder is leuker. Je bent dan echt op je zintuigen en gevoel aangewezen bij het volgen van het pad.

Terwijl je de lichtjes volgt, kom je onderweg verschillende posten of stops tegen. Bijvoorbeeld een mooi verhaal om naar te luisteren, kijken naar een dierenfilmpje, sterren kijken met uitleg en luisteren naar de geluiden in het bos die je alleen hoort als je echt stil bent.

De tocht in het donker eindigt bij het kampvuur met muziek waar je nog even kan nagenieten met chocolademelk, marshmallows en voor de (groot)ouders koffie en thee.

Praktisch:
Starten in groepjes kan elk kwartier vanaf 19.15 uur.
De laatste groep vertrekt (uiterlijk) om 20.15 uur.
Meedoen is gratis en vooraf aanmelden niet nodig.

Voor de duidelijkheid: dit is geen Halloween- of griezeltocht. Het gaat echt om natuurbeleving.

Organisatie informatie

Naam
IVN Nuenen

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Papenvoortse Heide 5B, 5674 SL Nuenen, Netherlands5B 5674 SL Nuenen 19:15 - 20:15 uur niet nodig 0 overig Ja