Ervaar op 27 oktober stilte en donkerte in en om “de Hoogte” in Heiligerlee

Ervaar op 27 oktober stilte en donkerte in en om “de Hoogte” in Heiligerlee

Ervaar op 27 oktober stilte en donkerte in en om “de Hoogte” in Heiligerlee

Zaterdagnacht 27 oktober gaat in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’. Voor het veertiende achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht.

De gemeente Oldambt biedt u zaterdagavond 27 oktober een programma aan om wandelend te ervaren wat rust en donkerte betekenen in en om “de Hoogte” in Heiligerlee.

Programma:
Om 19.45 uur wordt u verwacht bij het Graaf Adolf monument aan de Provincialeweg te Heiligerlee.
We starten met de wandeling onder begeleiding van gidsen om 20.00 uur. Onderweg door het mooie natuurgebied ‘de Hoogte’ staan we stil bij het belang van rust en donkerte en wordt u verrast met dans, poëzie en een optreden van de Winschoter kunstrolschaatsclub. Het wordt dus een verrassende tocht met onderweg kunst en cultuur. Het programma is om ongeveer 21.30 uur afgelopen.
Laat u verrassen!

De gemeente organiseert deze “Nacht van de Nacht” in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, IVN Westerwolde-Oldambt, de Natuur- en Milieufederatie Groningen, Staatsbosbeheer, Kunstencentrum de Klinker, Winschoter Kunstrolschaatsclub (WKC) en de stadsdichter Bianca Holst.
We nodigen u van harte uit bij deze “nacht” aanwezig te zijn. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig.

Graag tot ziens op zaterdagavond 27 oktober.

Organisatie informatie

Naam gemeente Oldambt
Adres Johan Modastraat 6
Plaats Winschoten

Activiteit informatie

Naam Ervaar op 27 oktober stilte en donkerte in en om “de Hoogte” in Heiligerlee
Adres Provincialeweg Heiligerlee
Plaats Heiligerlee
Tijd van 19:45 uur tot 21:30 uur
Aanmelden via niet nodig
Kosten geen
Type divers
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op