Wandeling in het donker in Sint Anthonis

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober is er een begeleide avondwandeling door de Staatsbossen van Sint Anthonis.

 

Op zaterdag 30 oktober nemen de gidsen van de excursiewerkgroep van IVN “de Maasvallei” u mee voor een wandeling in de “donkere” Staatsbossen van Sint Anthonis. De zon gaat om 17.15u onder dus wanneer de eerste groep vertrekt om 18.45 u is het al redelijk donker.
De maan staat in het laatste kwartier en straalt nog en beetje licht naar de aarde. Het bos beleef je op een andere manier als het donker is. Hiernaast beleven we hoe donker het nog is of juist niet en wat horen we aan omgevingsgeluiden. Welke dieren zijn er ’s nachts actief?

We hopen natuurlijk op een heldere avond zodat we u kunnen wijzen op de dan zichtbare planeten en sterren. Bij de koffie/thee kraam staan enkele telescopen waar u mee naar de maan en planeten kunt kijken. Op de route die we wandelen komt u ook een verhalenvertelster tegen. Benieuwd wat die te vertellen heeft? Meld u dan aan!
Liever geen zaklampen, voor calamiteiten heeft de gids een zaklamp.

Praktische informatie

Lokatie: komende vanaf Boxmeer de N272 (Gemertseweg) richting Gemert, vanaf de bosrand aan de rechterkant, tweede weg rechts Peelvenweg inrijden. 100 meter verderop parkeren.
Tijd: Vertrek tussen 18.45u en 19.45 u
Kosten: De wandeling is gratis
Tijdsduur: 2 uur
Lengte van de route: 5 km
Paden: Onverhard, draag goede wandelschoenen
Verhalenvertelster: Annie Albers
Aanmelden: is verplicht en uitsluitend via de mail

Organisatie informatie

Naam
IVN de Maasvallei

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Vanaf Boxmeer de N272 richting Gemert, vanaf de bosrand aan de rechterkant, tweede weg rechts Peelvenweg. 100 meter verder is het parkeerterrein. 18:45 - 22:30 marjosimons11@gmail.com Gratis wandeling Ja