Beleef de Nacht op Heerlijkheid Stoutenburg

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseert Heerlijkheid Stoutenburg een spannende avond! Wil je meer weten over het nachtdier de das? Kom dan naar de lezing en wandeling van Heerlijkheid Stoutenburg!

Heerlijkheid Stoutenburg organiseert een spannende avond tijdens de landelijke Nacht van de Nacht. Vanaf 19.00 uur ben je welkom onder het genot van een kopje koffie of thee. De avond begint met een lezing over dassen, van 19.30 tot 21.00 uur, in de filmzaal van Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg (Leusden). Hiervoor zijn Ronald en Chris van de Werkgroep ”De dassen van de Heuvelrug” uitgenodigd.
Vervolgens maak je, bij droog weer, een wandeling van ongeveer drie kwartier door ‘donker Stoutenburg’.

Lezing
Van Ronald en Chris hoor je meer over het nachtdier bij uitstek, de das. De das heeft met zijn ronde voorkomen, markante zwart-witte kop en ondeugende uitstraling. Hij is schuw en leeft vooral ’s nachts. De das is, na de wolf, ons grootste landzoogdier.

Sinds de oprichting in 1980 van de Stichting Das & Boom is de das een beschermde diersoort. Hierdoor komen ze op steeds meer plekken voor, zolang er maar voedsel, beschutting en een rustplek is. Hun burcht bouwen ze graag hoog en droog, met op korte afstand vochtige voedselrijke plaatsen waar ze makkelijk kunnen graven. Zo’n leefomgeving bestaat meestal uit kleinschalige akkers, weilanden, bosjes, beekdalen, houtwallen, boomgaarden, heggen en beek- en rivierdalen.

Wandeling door ‘donker Stoutenburg’
Struinend door het bos beleef je, samen met de andere deelnemers, de invallende duisternis. Hoe anders is het bos als het donker wordt, zoveel donkerder dan in de stad! Gebruik je zintuigen: Wat zie je, wat hoor je, wat ruik je? Misschien hebben we geluk en kunnen we duizenden sterren tellen!

Geef je snel op want er is beperkt plaats!

Praktische informatie:

Locatie: Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg
Tijd: 19:00-21:45
Kosten: 5,-
Aanmelden: Kan via de website 

Organisatie informatie

Naam
Utrechts Landschap

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg, Netherlands 3835 PB Stoutenburg 19:00 - 21:45 https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/107983/beleef-de-nacht-van-de-nacht-op-heerlijkheid-stoutenburg/2021-10-30 € 5,00 overig Nee