Beleef de nacht in de duinen van Voorne

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert de Natuurvereniging Hollandse Delta in het kader van de Nacht van de Nacht een rondwandeling in de Duinen van Voorne.

 

We starten vanaf de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum Tenellaplas om 22.00 uur. Jan Alewijn Dijkhuizen zal aan de hand van talrijke verhalen duidelijk maken hoe belangrijk een goede nacht voor de natuur is.

De deelnemers kunnen tijdens deze wandeling zelf ervaren wat het is om in stilte en totale duisternis de natuur te beleven. Deze stilte en duisternis zijn heel belangrijk voor de natuur, omdat dieren dit nodig hebben. Vooral uilen, vleermuizen, muizen en vele insecten die veelal overdag rusten, maken hier gebruik van. Zij ontwaken dan en komen tot leven. De dieren die overdag actief zijn gebruiken deze nacht net als de mens om te rusten.

Om dit alles goed te kunnen ervaren willen wij u vragen zo min mogelijk lichtbronnen te gebruiken. Dus zet uw zaklantaarn of mobiele telefoon uit. U zult zien dat uw ogen gaan wennen aan het donker. Het wandeltempo is laag en ondersteuning door naasten zal geen probleem zijn. De avond zal rond 23.30 uur worden afgesloten bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas.
Aanmelden is verplicht.

Praktische informatie:

Locatie: Duinstraat 12A, Rockanje
Tijd: 22:00 – 23:30
Kosten: Gratis
Aanmelden: Kan via de mail
Overig: Het maximale aantal deelnemers is 20

Organisatie informatie

Naam
Natuurvereniging Hollandse Delta

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Duinstraat 12A, Rockanje, Netherlands12A 3235 NK Rockanje 22:00 - 23:30 excursie.knnv@gmail.com gratis overig Ja