Beleef de nacht in de duinen van Voorne

Op zaterdag 26 oktober 2019 organiseert de KNNV afdeling Voorne in het kader van de Nacht van de Nacht een rondwandeling in de Duinen van Voorne.

De deelnemers kunnen tijdens deze wandeling zelf ervaren wat het is om in stilte en totale duisternis de natuur te beleven. Deze stilte en duisternis zijn heel belangrijk voor de natuur, omdat dieren dit nodig hebben. Vooral uilen, vleermuizen, muizen en vele insecten die veelal overdag rusten, maken hier gebruik van. Zij ontwaken dan en komen tot leven. De dieren die overdag actief zijn gebruiken deze nacht net als de mens om te rusten.

Om dit alles goed te kunnen ervaren willen wij u vragen zo min mogelijk lichtbronnen te gebruiken. Dus zet uw zaklantaarn of mobiele telefoon uit. U zult zien dat uw ogen gaan wennen aan het donker. Het wandeltempo is laag en ondersteuning door naasten zal geen probleem zijn.

We starten vanaf de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum Tenellaplas om 22.00 uur. Jan Alewijn Dijkhuizen zal aan de hand van talrijke verhalen duidelijk maken hoe belangrijk een goede nacht voor de natuur is. De avond zal rond 23.30 uur worden afgesloten bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas.

Organisatie informatie

Naam KNNV afdeling Voorne

Contact informatie

Contactpersoon Hans op den Dries
Telefoonnummer 0181318329
E-mailadres lunde06540@gmail.com

Activiteit informatie

Straat Duinstraat 12a
Postcode 3235 NK
Plaats Rockanje
Tijd van 22:00 uur tot 23:30 uur
Aanmelden via excursie.knnv@gmail.com
Kosten geen
Type wandeling
Geschikt voor kinderen Ja
Deel op