Avondwandeling Gasselse bossen

Ga mee op een spannende wandeling met de gidsen van IVN De Groene Overlaat! Beleef de donkere nacht waarin al je zintuigen worden geprikkeld. De gidsen vertellen je alles over het leven van verschillende nachtdieren. 

 

Om bewustwording en draagvlak voor lichtvervuiling onder de bevolking te creëren gaat IVN De Groene Overlaat dit onderwerp onder de aandacht brengen tijdens een wandeltocht in en rond de Gasselse bossen. De natuurgidsen Willemien ten Haaf en Jan van Haare van IVN De Groene Overlaat Cuijk nemen jullie graag mee in de donkere bossen en wandelen ook een stukje over de dijk langs de vlakbij gelegen Maas. Kledingadvies: houd rekening met het weer en trek stevige schoenen aan.

Beleef deze spannende wandeling waarbij naast het zicht ook andere zintuigen zoals gehoor, tast en geur gebruikt zullen worden. Je gaat de lichthinder bij diverse objecten ervaren maar bij helder weer kan je ook genieten van de spiegeling van het licht in de Maas en misschien ook van een prachtige sterrenhemel. Wellicht hoor of zie je nachtdieren, de gidsen zullen zeker vertellen over het leven van dieren zoals nachtvlinders, de bosuil en de das.

Omdat het aantal deelnemers aan deze wandeling beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dat kan tot en met dinsdag 26 oktober op onderstaand e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl. Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk woensdag 27 oktober bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. Dan wordt ook het verzamelpunt bekend gemaakt. Voor meer info, bel 06-14641745. We raden de deelnemers aan zelf wat te eten en/of te drinken mee te nemen.

Praktische informatie:

Locatie: Hoeve 23, Gassel
Tijd: 19:00- 21:00
Kosten: Vrijwillige bijdrage
Aanmelden: Kan via de mail

Organisatie informatie

Naam
IVN De Groene Overlaat Cuijk

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Hoeve 23, Gassel, Netherlands 5438 ND Gassel 19:00 - 21:00 natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl vrijwillige bijdrage wandeling Ja